I det dynamiske og konkurrenceprægede arbejdsmarked vi ser i dag, er det ikke længere nok blot at have de rette kvalifikationer og erfaringer på CV'et.  

En helt afgørende faktor er nemlig også evnen til at bygge og vedligeholde et stærkt, professionelt netværk. Netværksopbygning handler om at skabe og pleje relationer, som kan åbne døre til nye muligheder, både karrieremæssigt og personligt. Uanset om du er ny på arbejdsmarkedet, etableret i din karriere, eller søger nye udfordringer, er netværksopbygning en essentiel del af din professionelle udvikling. Læs meget mere om networking og relationer i vores seneste blogindlæg HER, inden du giver dig i kast med dette indlæg. Her bliver du nemlig præsenteret for, hvordan du specifikt kan gøre det på LinkedIn, netværkets holy grail!

Networking På Linkedin Blog 800X500

At netværke på LinkedIn

En af de mest effektive måder at bygge og udvide dit professionelle netværk på er via LinkedIn. LinkedIn er nemlig verdens største professionelle platform med over 700 millioner brugere på verdensplan. Her har du ikke kun mulighed for at pleje dine forbindelser til kolleger og forretningsforbindelser, men også for at opbygge dit personlige brand, dele din ekspertise, gøre brug af social selling og holde dig opdateret med de seneste branchenyheder og tendenser. 

LinkedIn tilbyder altså et væld af muligheder for at opbygge og vedligeholde dit netværk. Ved at være aktiv og strategisk på platformen kan du ikke kun styrke din egen karriere, men også bidrage positivt til andres professionelle rejse – og det vil vi lære dig meget mere om i dette blogindlæg. 

Netværk er en uundværlig ressource 

At netværke kan nærmest betegnes som en brandingstrategi i sig selv. Det er nemlig også en måde, hvorpå du kan positionere dig på markedet, der som nævnt ovenfor er mere konkurrencepræget end nogensinde. Et velplejet netværk kan yde langt større gavn for dig og dit professionelle virke end et poleret CV og gode argumenter kan. Det er med andre ord en uundværlig ressource, der altid kan vise sig at være en fordel for dig, når du mindst venter det.  

Netop derfor skal du investere energi i at opbygge dit netværk. For forbindelser på LinkedIn kan udvikle sig til værdifulde relationer, der kan gavne dig i mange år i fremtiden.  

Men et netværk er ikke bare noget, du opbygger over natten – i hvert fald ikke hvis du ønsker et netværk, der er værdifuldt for dig, og som rent faktisk rykker noget. Et “tomt” netværk kan nemlig godt være fyldt med mennesker, men så længe det ikke er noget, du investerer i og plejer, vil det bare være - ja, tomt. Et stærkt og værdifuldt netværk kræver en indsats fra dig. Det er ikke nok blot at oprette en forbindelse til interessante mennesker på LinkedIn. Og netop derfor er det essentielt rent faktisk at interagere med dit netværk. Fordi et stærkt netværk også er dem, du rent faktisk kan bruge til noget konstruktivt i din professionelle udvikling, og som aktivt har lyst til at hjælpe dig med at opnå succes.  

En relationsskabende strategi

Nu har du vist også forstået, at netværksopbygning ikke er en “bare-lige-ting". Derfor er det også en god idé at lægge en klar strategi for dine netværksaktiviteter på LinkedIn.  

Når du skal udarbejde en relationsskabende strategi kan du passende starte med at overveje og klarlægge disse forskellige elementer: 

 • Tidshorisont; hvor lang tid skal din nuværende strategi løbe over?
 • Formålet; hvad er målet med din strategi, og hvad vil du gerne opnå?
 • Aktiviteter; hvilke netværksaktiviteter skal strategien indeholde? Eksempler kunne være x indlæg, kommentarer, nye forbindelser i ugen.
 • Evaluering; hvordan og hvornår skal du evaluere på og optimere strategien? 

Når disse komponenter er klarlagt, er du klar til at give dig i kast med at opbygge et stærkt netværk på LinkedIn. Herunder vil vi fremhæve nogle af de helt essentielle aktiviteter, du kan inkoorporere i din strategi, og ting, du bare skal være opmærksom på. 

Deltag i diskussioner

 • At være aktiv på LinkedIn er en essentiel del af netværksopbygning. Gør dig selv tydelig i kommentarfelter og deltag aktivt i diskussioner omkring emner, du har en vis viden for eller interesse i. På den måde kan du interagere med fagfæller eller andre, indenfor dit interesseområde, få og komme med nye indspark og generelt etablere dig og sætte frø i jorden til nye, spirende relationer samtidig med at du er top of mind hos dem, der allerede er i dit netværk. 

Del indhold

 • Ved selv at dele indhold på din egen platform viser du også, hvad du har at byde ind med. Del din ekspertviden og kreative indspark, men også glimt af, hvem du er som menneske. Det hele behøver ikke altid at være så fint og poleret, og det giver ofte ekstra point at vise lidt personlighed, som dit netværk kan huske og kende dig på. Find f.eks. din helt egen tone of voice og hold dig til denne. Og husk også at deltage aktivt i kommentaresporet til dit indhold, så du er tydelig i kommunikationen hele vejen igennem og fremstå relevant og vidende for dit nuværende netværk og for potentielle nye relationer. 

Huskeregler 

 • Vær aktiv; kommenter, like og del relevant indhold
 • Vær personlig; send personlige beskeder til både nye og eksisterende forbindelser
 • Deltag i eventsvirtuelle events er en fremragende mulighed for at møde nye mennesker og styrke eksisterende relationer.
 • Tilbyd og søg hjælp; vær en ressource for andre i dit netværk ved at tilbyde din hjælp og dele din viden. På samme måde kan du også anmode dit netværk om hjælp.
 • Følg op; hold kontakten ved lige med regelmæssige opdateringer og check-ins for at bevare og styrke dine relationer. 

At vedligeholde værdifulde relationer på lang sigt 

Din netop planlagte strategi vil kunne resultere i stor succes med netværksopbygning. Men hvordan vedligeholder du dette netværk over tid og sikrer, at relationerne forbliver værdifulde på lang sigt? 

Det er nemt at se igennem, hvis du bygger dit netværk op på baggrund af en tvungen eller falsk interesse. Den skal komme fra et oprigtigt sted. Derfor har jeg også lagt så meget vægt på, at du skal interagere med folk, du finder interessante eller som interesserer sig for de samme ting som dig. Fordi det ofte betyder en mere oprigtig interesse fra begge sider. Hvis du blot skyder med spredehagl og søger at opbygge et bredt netvæk, vil du også opleve et netværk uden dybde.  

Det vigtigste for længerevarende professionelle relationer, også de professionelle af slagsen, er værdier som empati, ærlighed og pålidelighed. Løft dine relationer, fejr deres milepæle med dem, hjælpe dem, spørg selv om hjælp. Vis hvem du er, professionelt og personligt, og lad dem forstå, at du har en oprigtig interesse i dem. De er ikke blot en ressource til din succes, men et aktiv, du skal tage vare på, pleje og prioritere. Kun på den måde vil du opnå og opleve den reelle værdi af stærke netværksrelationer. 

Opsummering 

Jeg håber, at du nu føler dig bedre klædt på til at indtage netværks-mekkaet LinkedIn. For der er uden tvivl masser at give sig i kast med, og mange ting at overveje. Her får du lige en kort opsummering af de vigtigste; 

 • Netværksrelationer er vigtigere end nogensinde på et konkurrencepræget arbejdsmarked. 
 • Netværk handler om at skabe de bedste forudsætninger for professionel succes ved hjælp af værdifulde relationer og et stærkt personligt brand.
 • Læg en klar strategi at arbejde ud fra.
 • Vær oprigtig i dit netværksarbejde.
 • Deltag aktivt i aktiviteter, diskussioner, grupper og events på LinkedIn.
 • Kvalitet er vigtigere end kvantitet. 

Held og lykke med din relationsskabende netværksstrategi. Og husk, at du altid kan tage fat i Cilo Gram, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til hvordan du bedst muligt griber networking an. 

Lær at skrive indlæg, der er umulige ikke at reagere på

Når du arbejder på at udvide dit netværk og skabe værdifulde relationer, er gode indlæg, der opfordrer til debat et skridt på vejen. Og hvis du stadig sidder og kigger lidt fortabt på det tomme dokument foran dig, i forsøge på at skrive det helt rigtige indlæg, så frygt ej! 

Det Gode Indlæg