Forårssolen stråler gennem vinduerne, og støvet hvirvler rundt i strålerne. Vintergækker, krokusser og tulipaner blomstrer lystigt frem. Og du er selv fuld af fornyet energi fra de længere dage, det gode forårshumør – nu er hytten klar til at få en tur med både støvekost og gulvmoppe.

Forårsrengøring På Linkedin Blog Billede

Foråret byder for mange på helt nyfunden energi, som bruges på grundig forårsrengøring Men hvorfor nøjes med kun at gøre hjemmet forårsklar. Brug også energien på en omgang forårsrengøring på LinkedIn. Det kan du gøre på flere måder, som du bliver introduceret for her i artiklen:

 1. Polering af din profil
 2. Oprydning af dit feed
 3. Pleje af dit netværk og dine kontakter

Polering og opdatering af din LinkedIn-profil

Der er mange grunde til, at det er en god idé at have en opdateret LinkedIn-profil.


En af de vigtigste er, at du lettere kan blive fundet af personer, der leder efter kandidater med en profil og kompetencer som dine. Det kan derfor være en fordel at tilføje relevante brancheord og færdigheder til din profil, så det bliver nemmere for LinkedIns søgemaskine at finde dig.

 

Men jeg har allerede opdateret og tilføjet alt det relevante til min profil,” tænker du måske.


Men det at opdatere sin LinkedIn-profil er en løbende opgave, du aldrig bliver helt færdig med. Du skal nemlig selv sørge for, at den altid matcher din egen udvikling.

 

Så tag eventuelt et hurtigt kig på profilen igen.


Måske er der en enkelt lille nullermand i hjørnet af din profiltekst eller måske kan billederne på fotohylden omrangeres og præsenteres på en ny og lækker måde.

 

Tilmeld dig inspiration og nyt fra Cilo Gram og få den udvidede og ultimative tjekliste til at opdatere og ikke mindst optimere din LinkedIn-profil fra top til tå.

Oprydning af dit feed

Er det altid de samme personer, der titter frem i dit feed? Er du træt af en bestemt type opslag? Får du irrelevante annoncer? Eller er der noget, du gerne vil se mere af i dit feed?

Der er heldigvis en masse, du kan gøre for selv at tilpasse dit feed:

 

Begræns dit feed

Hvis du bliver ved med at se opslag, du ikke interesserer dig for eller er træt af at se i dit feed, er der flere ting du kan gøre for at begrænse denne type opslag:

 1. Ignorer de typer af opslag og personer, som du vil se mindre af. Algoritmen tolker også på mængden af interaktion, herunder tid brugt på et opslag.
  Derfor skal du ikke interagere (fx reaktioner og kommentarer) med en type af opslag, du ikke vil se igen. Algoritmen tror nemlig det modsatte.

 2. Tryk på de tre prikker ud for et opslag, der repræsenterer noget, du vil have mindre af i dit feed. Her får du flere muligheder, hvor du kan vælge det, der passer bedst til situationen:
  • ”Jeg ønsker ikke at se dette” à Her får du mulighed for at fortælle LinkedIn, hvorfor du ikke gider se denne type opslag.
  • ”Følg ikke X længere” à Vedkommendes opslag bliver ikke længere prioriteret til at blive vist i dit feed.
  • ”Fjern din forbindelse X” à Brug kun hvis du er virkelig træt af vedkommende. Du ved aldrig hvad en forbindelse kan føre med sig af gode netværks-ting og sager.
  • ”Skjul eller rapportér denne annonce” à Denne mulighed får du ved sponsoreret indhold. Brug den til at gøre annoncerne i dit feed mere relevante.

Få mere af noget i dit feed

Du kan også gøre flere ting for at få mere af noget (og nogen) i dit feed. Og det vil vi jo hellere – altså fortælle de positive ting:

 1. Interager med indhold og personer, som du gerne vil se mere fra.
 2. Brug tid. Når du bruger længere tid på et opslag, opfatter algoritmen det som noget, du synes er interessant, og vil derfor fremover vise dig mere af lignende indhold fra lignende profiler.
 3. Følg personer, virksomheder og hashtags som er relevante for det, du gerne vil fylde dit feed med. Stille og roligt vil dit feed indeholde meget mere af alt det sjove og spændende indhold.

Helt simpelt gælder det med andre ord om at være mere aktiv med det indhold, du synes er interessant at have i dit feed. Og mindre med det, du ikke vil have i dit feed.

Pleje af netværk og kontakter

Som en del af din forårspolering kan du med fordel pleje dit eksisterende netværk. Du kan se dit netværk og alle dine kontakter på LinkedIn igennem og overveje, hvem du kan (genop)tage kontakten til og udvide relationen med.

 

Du kan for eksempel overveje at:

 • Skrive en personlig besked
 • Kommentere eller like nylige opslag

Du kan også overveje at gøre nogle af dine følgere til forbindelser ved at sende dem en personaliseret anmodning, hvor du eksempelvis takker dem for at følge med, og at du også gerne vil følge med hos vedkommende.

 

På den måde plejer du jeres relation, og som bonus får du noget aktivitet på din profil – ergo viser du LinkedIn algoritmen, at du er en spændende profil, hvilket giver synlighed til resten af netværket.

Praktisk tip: Sådan ser du alle dine kontakter.

 

Fra computeren: Gå til fanen "Dit netværk" > Vælg "Forbindelser" i listen til venstre > Brug filtre og sortering til at finde de forbindelser, du gerne vil styrke din relation til.

 

Fra mobilen: Gå til fanen "Dit netværk" i bunden af skærmen > Vælg "Administrer dit netværk" > Vælg "Forbindelser" > Brug filtre og sortering til at finde de forbindelser, du gerne vil styrke din relation til.